Scoubidou


This page is only in Dutch * Questa pagina è solo in Olandese.Scoubidou of scoebidoe zijn plastic touwtjes te verkrijgen in vele kleuren. Er bestaan glitter touwtjes, metallic, glow in the dark enz...
Meestal zijn ze 75 cm lang en worden er zakjes verkocht met meerdere kleuren. Touwtjes van 1m zijn ook te verkrijgen.
Hou rekening met prijsverschillen en de dikte van de touwtjes.

De touwtjes worden op een bepaalde manier geknoopt en hierdoor ontstaan figuurtjes. Je kan er ook sieraden mee maken. Zie afbeeldingen hieronder.
Voor het knopen bestaan er verschillende technieken.
Zo kan je vierkant knopen, zigzag, rond of gedraaid of werken met toevoegen van touwtjes tijdens het knopen. Door het mengen van kleuren ontstaan leuke effecten.

Een variatie kan zijn om andere materialen tussen de touwtjes te verwerken. Bijvoorbeeld zelfgemaakte fimokralen. Ook metalen en houten kralen
zijn uitermate geschilt omdat deze vaak een groot rijggat hebben. Hierdoor kunnen meerdere touwtjes tegelijk doorgeregen worden.
Een kraal met een kleiner rijggat kan "gevangen" worden in de touwtjes. Dit betekent dat slechts één touwtje door het rijggat kan en de
rest er omheen.

Enkele voorbeelden van scoubidou sieraden:

BASISTECHNIEKEN VOOR HET KNOPEN
Techniek 1: Vierkant geknoopt met 4 touwtjes (of 2 touwtjes dubbel).


Techniek 2: Rond geknoopt met 4 touwtjes (of 2 touwtjes dubbel).


Techniek 3: Rond geknoopt met 3 touwtjes.


Techniek 4: Rechthoekig of rond geknoopt met meerdere touwtjes.Er zijn ook verscheidene boekjes op de markt waarin deze technieken beschreven staan maar uiteraard is er een heleboel informatie op Internet te vinden.

Voor de verkoop van individuele kleuren van scoubidou touwtjes kan u terecht op de website van "Hof van Gelre".
Naast scoubidou vindt u hier ook tal van andere hobbyartikelen, waaronder ook vele kralen en benodigdheden voor het maken van sieraden.

Nieuwsgierig? Neem dan vrijblijvend een kijkje of stuur een e-mail naar: Hof van Gelre