Kerstdorp * Christmas Village * La città di Natale


This page is only in Dutch. * Questa pagina è solo in Olandesa.In de zomer van 2007 ben ik aan dit kerstdorp begonnen en het was net 1 week voor Kerst 2007 klaar.
Het borduurpatroon heb ik gevonden in een Frans borduurblad: "Les idées de Marianne" van Januari 2006.

De totale lengte van het patroon is uiteindelijk 3m geworden. Het uiteindelijke werk is iets meer dan 1m50.
Zelf ben ik 1m68 en het resultaat kan u op onderstaande foto's bekijken.Met Kerst leg ik altijd een wit laken om de stam van de boom, om zo een sneeuweffect te creeën dus dacht ik voor de verandering eens iets leuks te borduren. Nadat het borduurwerk af was heb ik het op een wit laken vastgenaaid. Het oorspronkelijke patroon telde slechts 3 huisjes en een kerk.

Ik heb deze dan gescand en gekopieërd en met een fotobewerkingsprogramma aan elkaar geplakt. Om lege vlakken te vermijden heb ik dan zelf een aantal bomen, wat huisjes en vooral ook heel veel sneeuw toegevoegd en voor ik het wist had ik een heel dorp.

Het is op ecru kleurige Aida geborduurd. 7 steekjes voor 1 cm. Erg klein dus. Sneeuw borduren in harte zomer geeft ook een raar gevoel en om eerlijk te zijn was ik erg opgelucht toen het af was ook al waren het maar 6 kleurtjes (DMC).